Heerlijke koolhydraatarme recepten
Heerlijk en gezonde koolhydraatarme salade's
Benodigdheden:
100 gram biefstuk
1 eetlepel olijfolie
100 gram komkommer
150 gram verse spinazie
1 takje verse koriander
Halve rode peper
Halve eetlepel sesamolie
1 eetlepel rodewijnazijn
Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Maak het pepertje schoon en hak het fijn.
Maak een dressing van de rode peper, sesamolie en rodewijnazijn.
Maak slierten van de komkommer met een kaasschaaf en leg die op een bord met de spinazieblaadjes en koriander.
Bak de biefstuk op hoog vuur om en om bruin en snijd hem in dunne plakjes.
Serveer de salade met de dressing
Benodigdheden:
100 gram lamsgehakt
1 houten spies
1 tomaat
50 gr komkommer
2 takjes munt
2 takjes verse koriander
1 eetlepel Griekse yoghurt, 0% vet
75 gram sla
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
Snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Breng het gehakt op smaakt met zout, peper en fijngesneden munt. Kneed het gehakt in een lange vorm om de houten spies heen. Bak het spiesje in een droge koekenpan om en om gaar. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en maak die op smaak met de koriander, zout en peper, azijn en de helft van de olijfolie. Gebruik de andere helft van de olie om de sla op smaak te brengen. Serveer het spiesje met de salsa, sla en dikke yoghurt. Eet smakelijk!
Benodigdheden:
100 gram kipfilet
100 gram rucola
3 cherry tomaten
1 tl. pesto
1 tl. mayonaise
scheutje olijfolie
klein snufje peper en zout
Bereidingswijze:
Meng de rucola in een schaal, meestal is deze al gewassen. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Meng in een kommetje een scheutje olijfolie, pesto en mayonaise door elkaar zodat het een heerlijk sausje wordt. Snijd de tomaten in kleine partjes en meng deze samen met de rucola. Verdeel de rucola op een bord en voeg hier de tomaat en het sausje overheen. En voeg als laatste de reepjes gebakken kipfilet. Breng het op smaak met een beetje peper, zout en verse kruiden.
Benodigdheden:
200 gram mager rundergehakt met theelepel sambal, sneufje zout en peper
1 witte ui
2 teentjes knoflook
1 bakje champignons
1 bakje taugé
2 el. Tamari sojasaus
1 tl. curcuma
1 tl. gemberpoeder
100 gram rucola
10 kerstomaatjes
Bereidingswijze:
Snij de ui en knoflook fijn en en kneed dit samen met het rundergehakt, peper, zout en een flinke theelepel sambal oelek. Schroei dit snel op hoog vuur samen in enkele minuten. Vooeg daarna de champignons (in plakjes) toe. Voeg daarna de Tamari sojasaus toe. Voeg tijdens het koken curcuma en gember erbij. Blijf dit goed doorscheppen en voeg als laatste de taugé toe. Serveer dit samen met sla en kerstomaatjes en eventueel verse kruiden
Ontdek nog meer rescepten met ons Straight away kookboek
Recept: Koolhydraatarme stampot
Recept: Komkommer lasagna makreel
Recept: Koolhydraatarme kip wraps
Service & Contact
Partners, exclusieve kortingen en spaarprogramma's bij o.a.: